Welkom!
Midden in het historische centrum van Dokkum ligt Museum Dokkum. Het museum bevindt zich in een aantal historische panden, waaronder het zeventiende-eeuwse gebouw van de Admiraliteit van Friesland en Groningen.

In een voormalig pakhuis van rond 1800 is een permanente tentoonstelling over Bonifatius (± 672-754) te zien, die een uniek beeld van het leven van Bonifatius geeft.

Lezingen
Elke week biedt het museum een lezing aan. Zo komt Nykle Dijkstra vertellen over Paesens-Moddergat en Wierum met onder andere een nieuw te vertellen verhaal uit 1799. Cees Booij heeft een kunsthistorisch verhaal over de beroemde schilder Johannes Vermeer, waarbij Cees uitlegt waarom hij denkt dat Vermeer in zijn tijd al een camera gebruikte.

Workshops
Anke Wijnia (ankesart.nl) uit Dokkum verzorgt op verschillende dagen een workshop ‘Portret in houtskool tekenen’. In een dagdeel leer je de basistechnieken van het werken met houtskool.
Dineke Taal van atelier KleiTaal geeft een workshop ‘Eigen gevelsteen maken’ en organiseert de ‘Dokkum Kleiclub’ die speciaal voor kinderen is.
Vrijwilligers van het museum Aukje en Gerry geven een workshop ‘Flatlay’. Een workshop waarbij je leert creatief te ordenen, om vervolgens het resultaat op de foto te zetten.

Wandeling
De stadsgidsen van het museum hebben een mooie wandeling voorbereid waarbij bekende en minder bekende plekken van de stad worden bezocht en waar de prachtigste verhalen bij verteld worden.

Informatie over de activiteiten is te vinden op de webite van het museum.

Museum Dokkum
Diepswal 27
9101 LA Dokkum
tel. 0519-293134
E-mail: info@museumdokkum.nl