fbpx
Dokkum verlicht bij nacht: dokkum.nl

Kerstweekend Dokkum 2022

Het is heerlijk vertoeven in Dokkum, zeker in het weekend van 9, 10 en 11 december! Met heerlijke kerstactiviteiten in het historische centrum, muzikale omlijsting, een heerlijk sfeertje en volop culinaire mogelijkheden. Dompel je onder in de kerstsfeer in de meest Noordelijke, maar misschien wel even de warmste stad van Nederland. En wil je blijven slapen? Ook daarvoor biedt Dokkum je tal van heerlijke opties! En wat dacht je van deze activiteiten die dit kerstweekend in Dokkum allemaal plaatsvinden?


Vrijdag 9 december: kerstfair Dokkum

Bezoek Dokkum in sprookjesachtig mooie stad in Dickenssfeer. Met geurend kerstgroen, knisperende houtsnippers, duizenden lichtjes en kramen zorgen wij voor die echte kerstsfeer van toen. De Dickensfiguranten, de kerstkoren, een een prachtig kerststadhuis!


Zaterdag 10 december: intieme wintermarkt

Een intieme wintermarkt op de markt in Dokkum. Na de grote Kerstfair Dokkum van 9 december ligt de nadruk vandaag vooral op veel (kerst)muziek en dans op straat. In de Grote Kerk is er een continue programmering met BigBand Drachten en de Stedelijke Harmonie. Afwisselend, dus niet tegelijk.


Zondag 11 december: concert in Grote Kerk

Een swingend kerstconcert door Big Band Leeuwarden `73 met Elly May Efdé, de Friese lady of Jazz. Daarnaast mag u een speciaal gastoptreden verwachten van Carin Seegers en Eric Ennema. Hiermee sluiten we een sfeervol kerstweekend met daarin de Kerstfair Dokkum en de Intieme Wintermarkt feestelijk af.

Blijf je slapen?

Wij hebben nog plek of een leuke actie!

Vakantiepark de Schreiershoek

Boek nu een accommodatie op het vakantiepark van Dokkum en ontvang 20% korting op je verblijf tussen 01 en 23 december. Tijdens je verblijf ontvang je van ons gratis handdoeken en in plaats van € 14.50, betaal je deze maand maar € 12.50 p.p. voor je (dagelijkse) ontbijt!

Boutique hotel Dokkum

Zeer ruime kamers met climate control, king-size bed, koffie/thee faciliteiten met eigen zithoek en binnentuin. Nu te boeken voor €252,- in het weekend van 9, 10 en 11 december. 

Bezoek Bonifatiusbrouwerij

Vanaf 5 personen, maximaal 12 personen Kosten 14 euro pp. Stadswandeling met Bierproeverij €16.50 pp

Verwenarrangement Hotel de ABDIJ Dokkum

Twee lekkere dagen verwend worden én Dokkum op zijn best beleven. Verblijf een nacht in Dokkum en laat je heerlijk in de watten leggen. Bekijk het speciale verwenarrangement van Hotel de ABDIJ.


Dokkum is altijd mooi! 

Het hele jaar is Dokkum prachtig! Als je een historische stad wilt beleven dan is Dokkum echt een bestemming voor jou. Op zijn Fries ‘smûk’, mooi, verzorgd en niet te groot. De bolwerken, de Admiraliteit, de grachten met haar prachtige panden, de Bonifatiuskapel, de IJsfontein, het hotel dat in 1584 haar eerste gasten ontving en de gezelligheid van de winkelstraatjes, terrasjes en bierbrouwerijen; hier kun je heerlijk landen! Met als extra de prachtige en diverse omgeving van Wad en Wouden. Welkom in Dokkum!


Over nachten in Dokkum gesproken

Overnachten in Dokkum kan op alle mogelijke manieren. Of je nou graag op een kingsize matras slaapt of juist in een low-budget bed, je vindt het hier. Voorop staat gegarandeerd de gastvrijheid van de ondernemers achter de bedden. In Dokkum bieden we meer dan alleen een slaapplek. Met elkaar staan we garant voor een beleving van Dokkum en de regio voor iedereen die onze stad komt bezoeken.

Dit kun je altijd doen in Dokkum!

Ben je in Dokkum en wil je weten wat je hier kunt doen? Voor onze evenementen kun je natuurlijk de Dokkum agenda raadplegen. Alleen is dat niet het enige. Je kunt namelijk het hele jaar prima in Dokkum terecht. We hebben voor jou een overzicht gemaakt met activiteiten die (bijna) het hele jaar door mogelijk zijn:

Culinair genieten? Of gewoon koffie?

Toe aan een lekkere lunch? Of een uitgebreid diner? Dan ben je in Dokkum op de juiste plek. Dokkum heeft een aantal mooie café’s en restaurants. Super leuk! Van beers & bites in een brouwerij tot verrassend dineren in een voormalig weeshuis. Alles is mogelijk. Op deze pagina vind je een overzicht van alle mogelijkheden.

Toe aan een lekkere lunch? Of een uitgebreid diner? Dan ben je in Dokkum op de juiste plek. Dokkum heeft een aantal mooie café’s en restaurants. Super leuk! Van beers & bites in een brouwerij tot verrassend dineren in een voormalig weeshuis. Alles is mogelijk. Op deze pagina vind je een overzicht van alle mogelijkheden..


In de regio

Het ene moment wil je vol actie, een volgende dag juist even vertraging. Beiden is hier in overvloed. Wist je dat we zelf ook heel graag er op uit trekken in onze eigen regio? Er is altijd weer iets nieuws te ontdekken en doen. En wat je ook doet, natuur is eigenlijk altijd je decor. Leuk, want we hebben hier alle landschappen met elk ook weer eigen activiteiten. Veel plezier! Waai uit aan de Waddenkust, dwaal door Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden, verken Nationaal Park De Alde Feanen en ga dag of nacht op expeditie in Dark Sky Park en Nationaal Park Lauwersmeer.

Vragen over deze pagina? Of aanvullingen? Stuur ze gerust naar: promotiedokkum@gmail.com.