fbpx

Fries Kampioenschap ringsteken

Zaterdag 21 september Fries Kampioenschap Ringsteken op de Bronlaan in Dokkum

Om de eeuwenoude traditie van het Fries Kampioenschap ringsteken in ere te houden, organiseren Nationaal Concours Hippique Dokkum en Stichting Bolletongersdei Bolsward op zaterdag 21 september het Fries Kampioenschap ringsteken. Het Fries Kampioenschap Ringrijden is voor leden van Het Friese Tuigpaard en de Friese Aanspanning. De zeven beste aanspanningen van beide verenigingen kunnen zich in een competitie klasseren voor het FK.

Dit jaar vindt het Fries Kampioenschap Ringrijden plaats op zaterdag 21 september, op de Bronlaan net buiten de Bolwerken van Dokkum.

De rijders verzamelen met hun steeksters op het Kalkhûsplein om de rijtuigen in te spannen. Rond 13.30 uur rijden de veertien combinaties door de historische binnenstad (via de Grote Breedstraat, De Zijl, Woudpoortbrug) naar de Bronlaan in Dokkum. Om 14.00 uur  klinkt het officiële startsein voor het Fries Kampioenschap ringsteken. Bent u ook benieuwd naar de historische Friese sjezen en de prachtige Friese kostuums? Kom naar de Bronlaan, de toegang is gratis!